Tragedija na Ibru: Pronađeno telo utopljenika

Foto: Nova.rs

Nakon što je u nedelju popodne nestao u Ibru, nedaleko od Glavčićevog mosta u centru Kraljeva, beživotno telo Đ. B. (37) isplivalo je kod obližnjih splavova. Tako je potvrđeno da se muškarac utopio i da se njegov boravak na reci sa petogodišnjim sinom tragično završio, prenosi portal Nova.rs.

Prema priči očevidaca, na koju se ovaj medij poziva, Đ.B. se u nedelju popodne, kao i brojni Kraljevčani koji su tražili osveženje po tropskoj vrućini, kupao u reci sa svojim sinom. Da nešto nije u redu i da se, navodno, bori da ostane na površini u jednom trenutku primetili su mladi kupači na desnoj obali Ibra koji su bukvalno uleteli u vodu kako bi mu pružili pomoć.

„Mladići su izvukli dete iz vode, ali je muškarac ubrzo potonuo i više se nije pojavljivao na površini. Svi koji su se tu zadesili pokušavali su da ga pronađu, ronili, dozivali ga, ali bez uspeha. Ubrzo je pao mrak, pa je dalja potraga odložena za ponedeljak. Eto, dogodilo se ono najgore. Slutili smo, ali se nekako i nadali da se ipak nije utopio“, kaže jedan od očevidaca za Novu.rs.

Beživotno telo Đ.B. u ponedeljak, oko 10 sati, primetili su kajakaši „Ibra“ koji su ga potom obezbedili kako ga, do dolaska pripadnika vatrogasno-spasilačke jedinice, reka ne bi odnela.

„Koliko znam bio je dobar plivač, nikada ne bi izvodio nekakve vratolomije ili slično. Ni slučajno! Pa, dete je bilo sa njim. Pretpostavljam da mu se u kobnom momentu slošilo, pozlilo, ne znam“, kaže jedan od njegovih poznanika.

A, pod kojim okolnostima se ova nesreća na Ibru dogodila biće poznato nakon istrage koja je u toku i obdukcije.

Nova.rsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.