Tradicionalni kros u Kos. Mitrovici: Najmlađi, fudbaleri, košarkaši i atletičari trčali za prvo mesto

Sportisti i đaci osnovnih i srednjih škola u Kosovskoj Mitrovici imali su danas priliku da se nadmeću i druže na tradicionalnom krosu RTS-a "Kroz Srbiju". Na sportskom događaju su pored đaka osnovnih škola "Sveti Sava" i "Branko Radičević" učestvovali i učenici škole "Kosovski božur", a okupili su se i mladi sportisti. Među njima našao se i jedan od prvaka Srbije u atletici. 

Na već dobro poznatom Partizanskom brdu, led su probili najmlađi i najnestrpljiviji učesnici, trkama na 100 metara u muškoj i ženskoj kategoriji.

Učenik prvog razreda osnovne škole "Branko Radičević" , Nikola Slavić, koji je osvojio drugo mesto, kazao je da trka nije bila naporna, jer se pripremao igrajući fudbal.

Marija Raftovski, koja je takođe osvojila drugo mesto u konkurenciji devojčica, u trci na 250 metara, kazala je: "Trka je bila baš naporna, a i bilo je dosta gužve." 

Učenica osnovne škole "Sveti Sava", Anđela Kasalović, svojim primerom je pokazala da se nisu samo fudbaleri dobro snašli na krosu. Osvojila je prvo mesto u konkurenciji devojčica u trci na 300 metara. 

"Volim da trčim na krosu," kazala je i samouvereno dodala: "Nisam se previše umorila, treniram košarku već pet godina."

Nakon najmlađih, na startnu liniju su redom izlazili svi ostali osnovci i srednjoškolci. Ovog puta se među njima našlo mnoštvo fudbalera, košarkaša, ali i atletičara iz AK "Trepča". I oni su bili uspešni. 

Jovan Denović, učenik srednje medicinske škole, koji je osvojio prvo mesto u konkurenciji dečaka u trci na 600 metara, kazao je:

"Bavim se atletikom već tri-četiri godine aktivno i ovo je bio kao jedan jutarnji trening. Želeo sam da ispoštujem školu, razrednu i moje odeljenje i ovom prilikom bih želeo sve da ih pozdravim."

Objašnjava i da mu trka na 600 metara ‘baš leži':

"To je disciplina koja meni odgovara. Inače trčim na trkama od 400 i 800 metara. Prvak sam Srbije u dvorani, treći na otvorenom."

Pohvalio je organizatore i dodao: "I nadam se da će se kros održavati još mnogo godina."

Denovićev "kolega" i u sportu i u obrazovanju, Novica Elek, osvojio je prvo mesto u konkurenciji dečaka u trci na 700 metara.

I on se profesionalno bavi atletikom, uprkos nedostatku profesionalne staze za trčanje. 

"Bavim se profesionalno atletikom već godinu dana, tako da je za mene ovaj sport zaista divan i mislim da bi ovakve manifestacije trebalo često da se održavaju u našem mestu," kazao je. 

Organizatori krosa su Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije, Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge Kosovska Mitrovica i Ekonomsko-trgovinska škola. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.