Toplana KM: Grejna sezona se odvija bez poteškoća, mazuta ima sasvim dovoljno

Gradska Toplana JKP Standard -zima
Foto : Kossev

Gradska toplana u Kosovskoj Mitrovici raspolaže dovoljnom količinom mazuta i svih energenata neophodnih za grejnu sezonu koja je zvanično počela 15. oktobra, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica upravnik Toplane, Dragiša Maksimović.

“U svim objektima je toplo i grejna sezona se odvija bez ikakvih problema. Mazuta ima dovoljno i nema razloga za brigu”, rekao je Maksimović.

Prema njegovim rečima, sa isporukom toplotne energije korisnicima, počelo se 14. oktobra, ali zbog temperatura koje su tokom prethodnih nedelja bile iznad proseka za ovo doba godine, prostori koji koriste usluge mitrovačke Toplane grejani su samo u jutarnjim i večernjim satima, radi održavanja optimalne temperature.

Maksimović podseća da su glavni korisnici toplotne energije iz Gradske toplane škole i studentski domovi.

„Tu su pre svega OŠ ‘Branko Radičević’, Muzička škola ‘Miodrag Vasiljević’, Škola za osnovno i srednje obrazovanje ‘Kosovski božur’, Srednja tehnička škola ‘Mihajlo Petrović Alas’ sa svim ostalim školama i fakultetima koji se nalaze u ovoj zgradi, a toplotnom energijom iz naše Toplane, snabdeva se i kompletan Studentski centar sa domovima“, kaže Maksimović.

Grejna sezona, zvanično će biti završena 15. aprila.

Radio Mitrovica SeverPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.