Tomić posetio Katu Grujić: Ne može se računati na policiju, lopovi ne mogu da pokradu koliko mi možemo da obnovimo

Direktor kosovske kancelarije za pitanja zajednica Ivan Tomić posetio je Katu Grujić (Petanić) kojoj je juče ukradeno 25 kokošaka. On je rekao da "zna" da se "ne može računati" na Kosovsku policiju. "Siguran sam da ni sad neće pronaći lopove, kao što to nisu uspeli ni prethodnih pet puta," kazao je Tomić, osuđujući ovu krađu.

Pročitajte još: 

Klina: Opljačkana jedina Srpkinja u Petriču

Pomoć za Krstiće kod Ljevoša i Katu Grujić iz Petriča

Hrabro srce baka Kate

Iako je Tomić došao u da bi se uz pomoć ove kancelarije Kati Grujić popravila žičana ogradu i kupile kokoške, ona je to odbila, rekavši da "ne vredi popravljati ogradu, lopovi će je opet uništiti". Tomića je ipak zamolila da joj na proleće sazida kokošinjac u blizini kuće kako bi mogla da zatvara kokoške i kako bi one bile bezbednije, što je on i obećao, dodajući da će joj nabaviti i psa.

"Ne mogu oni toliko puta da uđu i pokradu baka Katu koliko puta mi možemo da obnovimo i nadoknadimo štetu. Nastavićemo da budemo uz svakog Srbina i oni uvek mogu da računaju na naše prisustvo i pomoć, ma gde se nalazili. A što se tiče policije, znam da na njih ne možemo da računamo i ne računamo previše, siguran sam da ni sad neće pronaći lopove kao što to nisu uspeli ni prethodnih pet puta," kazao je Tomić.

Sedamdesetčetvorogodišnja Kata Grujić (Petanić) opljačkana je u subotu noću. Ukradeno joj je 25 kokošaka od 28, koliko ih je imala. Ovo je šesta krađa kokošaka u domaćinstvu Grujićeve, te je do sada naneta šteta od preko 1.500 evra. Prethodno su joj uništeni i usevi pšenice i kukuruza. Kata Grujić jedina je Srpkinja u selu Donji Petrič kod Kline.  

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.