Bihali: Dvojici momaka nije bilo dozvoljeno da uđu na Kosovo, PCR test nije razlog 

Vest je ažurirana

Nije tačna vest da je Levijatan vraćen sa administrativnog prelaza Brnjak, kazao je za KoSSev Miloš Todorović, potpredsednik „Prave Srbije“, nakon što su o tome juče pisali pojedini beogradski mediji. Međutim, Pavle Bihali ispred Lavijatana, u međuvremenu je kazao za KoSSev da dvojici momaka nije bilo dozvoljeno da uđu na Kosovo, ali i podcrtao da zabrana nema veze sa PCR testovima.

Više beogradskih medija javilo je juče da su se članovi Levijatana uputili ka Kosovu, ali i da su vraćeni na prelazu Brnjak.

Ovi mediji takođe pišu da je Pavle Bihali ispred pokreta Levijatan juče objavio na društvenim mrežama snimak kojim je obavestio pratioce da se uputio na Kosovo i Metohiju, ali da je vraćen jer su mu na prelazu Brnjak tražili PCR test.

„Na sever pokrajine Kosovo i Metohija se može preći samo peške. Sve je i dalje blokirano. I jedno upozorenje za ljude koji će se osmeliti i skinuti svoje tange i krenuti dole jeste da na prelazu Brnjak, mi smo vraćeni, traženi su PCR testovi. Dakle, bez toga nema šanse ni da priđete“, rekao je Bihali na snimku.

Međutim, Miloš Todorović, potpredsednik „Prave Srbije“, demantovao je za KoSSev ove navode, podsetivši da su članovi Levijatana vraćeni sa prelaza zapravo 23. septembra, u vreme kada su na Jarinju i Brnjaku održavani protesti i kada je blokiran put usled uvođenja mere kosovske vlade o reciprocitetu prema srpskim tablicama.

„Na društvenim mrežama se pojavila lažna vest da su pripadnici Nacionalne Odbrane Levijatan vraćeni sa administrativnog prelaza Brnjak. Sporni snimak je nastao 23. septembra“, kazao je Todorović.

Braći sa Kosova i Metohije poručio je da „ne veruju propagandi zapadnih plaćenika“.

„Mi ćemo do njih doći i pomoći im kad god im je naša pomoć potrebna, kao što smo uvek bili dole kad je trebalo… da damo pomoć našoj braći ne mogu nas sprečiti ni ROSU, ni KFOR, a ne neki PCR testovi“.

U međuvremnu se KoSSevu obratio i Pavle Bihali, koji tvrdi da niko nije vraćen pre 20 dana, već da su članovi Levijatana prošli normalno preko prelaza.

Uz naznaku da postoji snimak, kaže da je tada samo upozorio na to da ko ide ka Kosovu, mora da odradi PCR test.

 

On je ujedno potvrdio za KoSSev da juče jednoj grupi nije dozvoljeno da uđe na Kosovo, ali je i kazao da to nema veze sa PCR testom i navodima medija Nova.rs.

„Nismo dobili obrazloženje – prosto crvena linija. Jedan auto i 2 momka nisu pušteni. Dakle apostrofiram da to nema nikakve veze sa PCR testom, ni antigenskim testom“, dodao je za KoSSev Bihali.

O tome šta je pisala Nova.rs, čitajte u: Levijatan opet krenuo na Kosovo, deo njih vraćen sa JarinjaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.