Jednomesečni pritvor petorici uhapšenih u akciji protiv šverca

specijalci apoteka
Foto: KoSSev

Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor za petoricu koji su uhapšeni u akciji protiv šverca koja je sprovedena ove nedelje na Kosovu.

Pritvor je određen I.Z. (1982) – Albanac iz Južne Mitrovice, R.K. (1957) – Albanac iz Peći, A.K. (1979) – Albanac iz Prištine, A.D. (1995) – Albanaca iz Južne Mitrovice i M.D. (1958) – Bošnjak iz severnog dela Mitrovice Mitrovice.

Odluku o pritvoru donelo je Posebno odeljenje Osnovnog suda u Prištini na osnovu zahteva Specijalnog tužilaštva.

Oni se terete za izvršenje krivičnog dela Učešće ili organizacija organizovane kriminalne grupe u vezi sa krivičnim delima šverc robe, utaje poreza i zabranjene trgovine.

Podsetimo, Kosovska policija sprovela je u sredu akciju u cilju sprečavanja šverca robe u Prištini, Peći, Severnom i Južnom delu Kosovske Mitrovice. Tom prilikom zaplenjena je veća količina raznih alkoholnih i bezalkoholnih pića, kao i druge vrste robe. U akciji je uhapšeno ukupno osam osoba. Pored onih kojima je danas određen pritvor uhapšeni su i M. N. (1990) Albanac iz Južne Mitrovice, I. H. (1975) Albanac iz severnog dela Mitrovice, M. L. (1978) Srbin iz severnog dela Mitrovice.

U međuvremenu je raspisana poternica za još 10 osoba.

O akciji policije, ali i neredima koji su se dogodili nakon intervencije Specijalnih jedinica u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu čitajte u vesti: Novi nemiri na SeveruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.