Tiodorović: Školska godina će početi regularno

Škola
Foto: Beta/Hina/ Admir Buljubašić

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da je siguran da će školska godina početi regularno, jer se ne očekuje značajniji porast broja inficiranih koronavirusom do oktobra, prenosi Beta.

Tiodorović je za Večernje novosti izjavio da je uslov da učenici i studenti ostanu u školskim klupama i tokom cele zime da se što više njih vakciniše.

On je dodao da je na poslednjem sastanku Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa zahtevano od nadležnih da se sprovedu mere koje će da utiču da pedijatri i izabrani lekari intenzivnije savetuju vakcinaciju protiv kovida-19 deci i studentima.

„Deca će se vakcinisati po domovima zdravlja, na punktovima koje sve pedijatrijske službe u zemlji već imaju. Pedijatri su u obavezi da preporuče vakcinaciju, a na roditeljima je da donesu konačnu odluku“, rekao je Tiodorović.

Tiodorović je dodao da je prema poslednjim podacima, među inificiranima koronavirusom u Srbiji najviše nevakcinisanih.

U Srbiji je odobrena primena vakcine protiv kovida-19 za decu uzrasta 12 godina i stariju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.