Thaçi: Specijalni sud u januaru 2015.

Izvor: Info-ks (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

 
Odlazeći premijer Kosova Hashim Thaçi izjavio je da političke teškoće u formiranju nove Vlade neće negativno uticati na uspostavljanje specijalnog suda. List "Zëri" prenio je Thaçijeve riječi uz napomenu da se osnivanje tog suda očekuje u januaru naredne godine.
 
"Skupština Kosova je odobrila osnivanje suda i Kosovo će ispuniti svoje obaveze i zahtjeve međunarodne zajednice", rekao je Thaçi govoreći o osnivanju suda za ratne zločine.
 
On je istakao da je potpuno siguran da će sve političke snage na Kosovu biti jedinstvene po pitanju uspostavljanja specijalnog suda.
 
"Zëri" prenosi i da je funkcioner Demokratskog saveza Kosova, Liri Kajtazi, međutim, rekao da bi osnivanje specijalnog suda moglo biti odloženo zbog teškoća u formiranju nove vlade.
 
Politički analitičari, kako navodi "Zëri", smatraju da će Kosovo ispuniti svoje obaveze i uspostaviti specijalni sud do početka sljedeće godine.
 
"Vjerujem da će osnivanje tog suda biti prioritet za novu vladu, bez obzira koje je stranke budu činile", rekao je politički analitičar Halil Matoshi.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.