Telo žene iz Istoka poslato na obdukciju, pokrenuta istraga, sumnja se na nesavesno lečenje

Tužilaštvo u Peći pokrenulo je istragu protiv zaposlenih u bolnici u ovom gradu, osumnjičenih za krivično delo „nesavesno lečenje“. Tužilaštvo je naložilo da se pošalje na obdukciju telo nedavno preminule 38-godišnje žene iz Istoka koja je, kako je saopšteno, preminula usled Covid-19, prenosi prištinska Koha.

Da je istraga pokrenuta potvrdio je portparol tužilaštva u Peći, Škodran Nikići (Shkodran Nikçi)

„Tužilac na slučaju ovlastio je Kosovsku policiju da preduzme istražne radnje protiv osoblja Regionalne bolnice u Peći zbog sumnje na izvršenje krivičnog dela „nesavesno lečenje“, potvrdio je Nikići za Kohu.

Kako je prethodno saopšteno iz policije, prema nalogu nadležnog tužilaštva, Institut za sudsku medicinu juče je ekshumirao telo žene koja je preminula 13. aprila na Univerzitetsko-kliničkom centru.

Telo 38-godišnje žene iz Istoka za koju je javljeno da je osma žrtva ovog virusa na Kosovu potom je poslato na obdukciju u Institut za sudsku medicinu.

Kako prenosi prištinska Koha, članovi porodice sumnjali su na uzrok njene smrti, te je jedan od članova porodice saopštio da sumnjaju da ona nije preminula od Covid-19.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.