Tamara i Tijana Lazović iz Zubinog Potoka i dalje bez svog krova nad glavom: Nemamo nijednu želju

Tamara i Tijana Lazović iz sela Banje u opštini Zubin Potok
Foto: RTS

Tamara i Tijana Lazović iz sela Banje kod Zubinog Potoka su prerano ostale bez oca i majke. Njih dve odrastaju u samoći, jer u selu u kome žive ima još samo dvoje dece. O njima su, nakon smrti roditelja, brigu preuzele tetke po ocu.

Tijana ima sedam, a Tamara deset godina i nemaju više nikakvih želja. Kada odrastao čovek ostane bez želja to je prvi znak da je njegov život počeo da se urušava. Kada dete ostane bez želja onda to nije samo znak urušenog detinjstva već i slika društva i vremena u kome živimo, a ove dve devojčice i dalje žive na Kosovu.

O Tijani i Tamari izveštavali su i Kontakt plus radio 2017. i KoSSev 2018. i svaki put kada bi njihova priča dospela u javnost, obećanja za pomoć, posebno od opštine Zubin Potok bi se ređala, ali one danas, i više od tri godine nakon što su ostale bez oba roditelja, žive u izolovanom selu Banje.

Ipak, pojedinačne donacije i pomoć za ove devojčice stiže često, a jedan od njihovih zaštitnika, mitrovčanin Saša Dedović, nada se da će ove godine najzad biti prikupljeno dovoljno sredstava za izgradnju kuće za ove devojčice u Zubinom Potoku.

Svi koji su zainteresovani da pomognu, uplate iz inostranstva mogu da izvrše na sledeći račun:

Tamara Lazović računBroj računa: RS35205903102233970857

Ime: Tamara Lazović

Ulica: Banje BB

Grad, država: 38228 Zubin Potok, Srbija

 

 

Prilog pogledajte u emisiji Kvadratura kruga:

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.