Tahiri: Vlada ima plan za zbrinjavanje svih ilegalaca

Izvor: Info-ks (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

"Ukoliko bude viška administrativnog osoblja po opštinama, mi kao Vlada Kosova smo obećali da ćemo ih zaposliti u naredne tri godine", rekla je za list "Koha Ditore" ministarka za dijalog Edita Tahiri…

Niko od Srba koji su radili u ilegalnimm opštinskim administracijama u opštinama na sjeveru Kosova neće ostati bez posla.

Ministarka za dijalog Edita Tahiri, je rekla da će biti formirana radna grupa koja će izraditi integraciju viška osoblja koji će u periodu od tri godine biti zaposleno u administrativne jedinice koje se očekuje da će biti formirane na sjeveru.
 
U intervjuu za ”Kohu Ditore”, Tahiri je izjavila da su sada sazreli uslovi da se Brisel stavi u akciju za uklanjanje barikada na sjeveru Kosova.
 
Dok predstavnici lokalnih Albanaca sa sjevera Mitrovice kažu da su se ilegalni i legalni predstavnici vlasti ujedinili kako bi spriječili povratak Albanaca na sjever, bivša šefica pregovaračkog tima je izjavila da su ilegalni samo oni koji ometaju rad institucija proisteklih iz lokalnih izbora prošle godine.
 
Iako još uvijek nije tačno određena agenda sastanka između premijera Ise Mustafe i njegovog srbijanskog kolege, Aleksandra Vučića, Vlada Kosova je odredila teme koje planira staviti na pregovarački sto.
 
Kao prva tema spominje se pravosuđe, a kao druga gašenje Civilne zaštite i treća formiranje Asocijacije srpskih opština.


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.