Tahiri: Sa Beogradom nećemo razgovarati o kosovskom vazdušnom prostoru

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa engleskog) 

Vlada Srbije najavila je pokretanje razgovora u vezi sa vazdušnim prostorom i avio-linijom Beograd-Priština, iako kosovska strana negira da se o ovom pitanju ikada razgovaralo. Navodno je dogovor postignut sa EU da se o ovim temama razgovora tokom dijaloga.

Srpski mediji su izvestili da je Beograd već formirao radnu grupu koju će predvoditi ministar odbrane, Zoran Đorđević, a koja će se baviti normalizacijom avio-saobraćaja sa Kosovom.

Pročitajte još:

Prvi sastanak radne grupe Vlade Srbije za avio-saobraćaj sa Prištinom: Razgovaraće se u Briselu

Ministarka za dijalog, Edita Tahiri, komentarišući aktivnosti srpske vlade, priznaje da je bilo ideja da se o avio-saobraćaju, kao i o železničkom – razgovara tokom dijaloga Kosovo-Srbija, ali, kako je objasnila u sredu za Express, nikakav sporazum nije postignut u vezi sa ovim pitanjem.

"Postojao je principijelni dogovor sa EU u vezi sa ovim temama. Možemo diskutovati o avio-saobraćaju, ali nećemo prihvatiti da razgovaramo o vazdušnom prostoru," izjavila je Tahiri za Express.

Ona je rekla da je vazdušni prostor Kosova unutrašnje pitanje Kosova, tako da neće prihvatiti da se o ovom pitanju razgovara sa Srbijom.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.