Tahiri: "Da zatvorimo dijalog uzajamnim priznanjem"

Izvor: RTK2 (Tekst je izvorno preuzet) 

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine održaće se u Briselu 1. februara, saopšteno je u sedištu Evropske komisije. Prema najavi iz Brisela, razgovaraće se o otvorenim pitanjima, kao i o primeni već postignutih dogovora. Kosovska strana pozdravlja poziv za nastavak dijaloga na visokom nivou. U saopštenju dostavljenom RTK2, ministarka za dijalog, Edita Tahiri, poručuje da dijalog ima za cilj da prekine provokacije koje dolaze iz Srbije i međusobno priznanje dve strane.

“Očekujem da će ovaj sastanak da doprinese bržem sprovođenju dogovorenih sporazuma i da će strane da se obavežu da efektivno i bez odlaganja sprovedu sve dogovore, posebno o energetici, integraciji pravosuđa i Asocijaciji. Ušli smo u završnu fazu dijaloga, na najvišem političkom nivou, kako bismo ovaj proces zatvorili uzajamnim priznanjem između dve zemlje,” rekla je Tahiri.

Kosovska ministarka za dijalog, Edita Tahiri, zahvaljuje se na angažovanju američke vlade, navodi se u saopštenju za RTK2.

Tahiri poručuje da je nova američka administracija potvrdila svoju podršku Kosovu, naročito nakon izjave američkog sekretara odbrane Džejmsa Matisa – da podržava formiranje Vojske Kosova.

Što se zida u Severnoj Mitrovici tiče, Tahiri napominje da kosovske institucije intezivno rade na uklanjanju zida i obezbeđivanju slobode kretanja, u skladu sa najvišim evropskim standardima i zakonima Kosova.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.