Tačijevo obezbeđenje pod istragom PIK-a i Tužilaštva

Tači i obezbeđenje
Foto: Indeksonline

Vest je ažurirana

Policijski inspektorat Kosova saopštio je da su, zajedno sa tužilaštvom, pokrenuli slučaj protiv članova ličnog obezbeđenja kosovskog predsednika, Hašima Tačija.

„ I tužilaštvo i PIK ozbiljno tretiraju sve navode o nezakonitom postupanju i preduzećemo sve neophodne istražne radnje“, navodi se u saopštenju.

U međuvremenu, povodom ovog slučaja, iz Kosovske policije su saopštili da su preduzeli sve potrebne radnje u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, kao i da je osobi koja je privedena u  policijsku stanicu pružen lekarski tretman i određen advokat po službenoj dužnosti. Istovremeno u vezi sa radnjama policijskih službenika, prema zakonski predviđenim odredbama obavešten je Policijski Inspektorat, na dalje razmatranje i nadležnost slučaja, dodaje se u saopštenju.

„Kosovska policija usko sarađuje sa pravosudnim institucijama i Policijskim inspektoratom Kosova i ostaje posvećena poštovanju ljudskih prava u vršenju svojih zakonskih dužnosti i ovlašćenja“, zaključuje se u saopštenju Kosovske policije.

Oni pozivaju građane koji imaju informacije o ovom slučaju da im se jave.

Obezbeđenje kosovskog predsednika juče je, tokom konferencije za medije koju je Tači držao ispred zgrade skupštine, fizički reagovalo uklanjajući prolaznika koji je dovikivao uvredljive poruke Hašimu Tačiju.

Povezani članci:

Tačijevo obezbeđenje uhapsilo osobu koja je uzvikivala „O lopove, o lopove“Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.