Tači: Zemlje Zapadnog Balkana da uđu u EU u bloku

"Zemlje Zapadnog Balkana trebalo bi da uđu u Evropsku uniju u bloku, kako bi se obezbedili dugoročan mir i saradnja u regionu," poručio je u Sofiji predsednik Kosova, Hašim Tači, na konferenciji "Jače regionalne integracije na Balkanu", na kojoj je učestvovala i premijerka Srbije, Ana Brnabić. Tači se danas sastao sa predsednikom Bugarske, Rumenom Radevim, a Brnabić sa premijerom Bugarske, Bojkom Borisovim. 

Predsednik Kosova smatra i da bi svim zemljama Zapadnog Balkana trebalo da bude pružena jasna evropska perspektiva, a EU treba da ima strateški pristup regionu.

Tači i Brnabić na sastancima sa zvaničnicima Bugarske  

Sa predsednikom Bugarske, Tači je razgovarao o, kako je saopšteno, produbljenju saradnje i koordinisanju postupaka za integraciju celog regiona u Evropsku uniju.

Na sastanku Brnabić i premijera Bugarske bilo je reči o jačanju bilateralnih odnosa, unapređenju ekonomije i predsedavanju Bugarske Evropskom unijom naredne godine, saopšteno iz Vlade Srbije. 

Lideri Zapadnog Balkana su na konferenciji, kako je saopšteno iz Predsedništva Kosova, razgovarali "o regionalnoj saradnji i procesu integracije država" Zapadnog Balkana u Evropsku uniju. 

Sa visokim predstavnicima Evropske unije, razgovaralo se i o "kompletiranju mreže puteva i poboljšanju infrastrukture graničnih prelaza". 
     

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.