Tači: Vlada u prvih 10 dana jula

Predsednik Kosova Hasim Tači izjavio je da veruje da će Kosovo imati institucije u prvih 10 dana jula – kredibilne, stabilne i multietničke, sa jasnom evroatlanskom orijentacijom. Tači je za RTK rekao da će mandat za formiranje nove vlade dati nakon konačnih rezultata CIK-a.

"Treba sačekati potvrdu rezultata izbora. Тo je tehničko pitanje, ali mislim da će ovaj proces biti poštovan od strane svih. Kome će mandat pripasti, određeno je voljom i slobodnim glasom samih građana Kosova," rekao je on.

Tači je rekao da će poštovati ustav, zakone i sve procedure koje su potrebne za davanje mandata za formiranje nove vlade Kosova, koji pripada pobedničkoj koaliciji.

"Želim da verujem da ćemo ubrzo imati nove institucije u prvih 10 dana jula. Nadam se i verujem da će te institucije biti kredibilne, multietničke i sa jasnom evroatlanskom orijentacijom," rekao je Tači.

Tači je takođe rekao da se neće ponoviti situacija koja je bila nakon prošlih parlamentarnih izbora, kada je Vlada bila formirana nakon 180 dana.

"Nadam se da ćemo imati mudrost i fleksibilnost, kao i komunikaciju širokog političkog spektra u stvaranju institucija," rekao je Tači.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.