„Tači traži saradnju sa političkim partijama za ujedinjenje Doline sa Kosovom“. Bećiri: Izgubio je kompas, manipuliše

Tači i predstavnici Albanaca sa juga Srbije
Tači i predstavnici Albanaca sa juga Srbije

Izvor: Lajmi (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Predsednik Kosova, Hašim Tači, putem Fejsbuka zahvalio se svim liderima i građanima Preševske doline koji podržavaju ostvarivanje ciljeva za ujedinjenje Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom, a u okviru korekcije granica između Kosova i Srbije.

On je pozvao političke lidere na Kosovu da se ujedine oko ovog zajedničkog cilja:

„Još jednom se zahvaljujem liderima i građanima Preševske doline koji podržavaju ostvarivanje naših zajedničkih ciljeva za ujedinjenje Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom, u okviru korekcije granica između Kosova i Srbije. Ovo pravo treba da nas ujedini bez obzira na stranačka i ideološka opredeljenja, bez obzira na institucionalnu poziciju, uključujući civilni sektor ili opoziciju.“

Bećiri: Tači izgubio kompas, manipuliše Albancima iz Preševske doline

Izvor: Gazeta Express (deo teksta je izvorno preveden sa albanskog)

Poslanik i generalni sekretar LDK-a, Ismet Bećiri, komentarisao je izjave predsednika o korekciji granica sa Srbijom, rekavši da je to manipulacija osećanjima Albanaca iz Doline:

„Sada uveliko i iznad svega ekstremno manipuliše osećanjima građana Preševske doline.

Oni zaslužuju podršku, da se radi više za diskriminisane albanske građane, da se o njima govori svuda u svako doba, za slobodu i njihova prava.

Ono što im ne treba je manipulacija osećanjima, emocijama i njihovim pravima.

Ovo niko do sada nije uspeo kao ‘snažni’ predsednik, koji je izgubio kompas.

Licemerje je njegov zahtev ‘da svi budemo zajedno’, što je postalo deo manipulacije i prevare, kršenje suvereniteta i ustavnog poretka naše zemlje.

Odbijanje se događa svakog dana – od političkih stranaka, pozicije i opozicije, civilnog društva, raznih faktora u zemlji i inostranstvu.

Na sreću ovo ‘ujedinjenje’ se verovatno neće dogoditi, što je za dobrobit zemlje.“

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.