Tači traži da se ratifikuje sporazum o demarkaciji

Izvor: RTK (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, jučerašnje izdanje) 

Za ponedeljak, 15. januar, zakazan je sastanak Odbora za spoljne poslove, koji će razmatrati Nacrt zakona o demarkaciji, za koji se potom očekuje glasanje o tome da li će biti povučen ili prosleđen Skupštini na usvajanje.

Dok nova komisija za demarkaciju navodi da, postignutim dogovorom, Kosovo gubi teritoriju, predsednik, Hašim Tači, kaže da je sporazum pravedan i da bi trebalo da bude ratifikovan.

"Uslov EU za Kosovo nije pravedan, ali neratifikovanje ovog sporazuma od strane Skupštine je neopravdano. Dakle, januar je poslednji trenutak za nas da pronađemo konsenzus i ratifikujemo ovaj sporazum. Tek onda ćemo završiti nepravednu izolaciju građana Republike Kosovo," rekao je predsednik Tači za Indeksonline.

Tači je nedavno izjavio da demarkaciju ne treba odlagati i da bi je trebalo što pre rešiti kako bi se otvorio put Kosova ka Evropskoj uniji.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.