Tači raspisao vanredne izbore za gradonačelnika Podujeva

Hašim Tači
Foto: RSE

Kosovski predsednik, Hašim Tači, naložio je Centralnoj izbornoj komisiji da preduzme sve neophodne radnje za organizovanje i održavanje izbora za gradonačelnika Podujeva, saopšteno je iz kosovskog predsedništva.

Vanredni izbori za gradonačelnika Podujeva biće održani 15. mart 2020. godine.

U odluci kosovskog predsednika se ujedno navodi da u skladu sa Zakonom o korišćenju i zameni nepokretne imovine opštine, Skupština opštine i izvršni direktor opštine Podujeva ne mogu donositi nikakve odluke u vezi korišćenja i razmene nepokretnosti u vlasništvu opštine, od dana raspisivanja izbora.

Vanredni izbori za gradonačelnika Podujeva raspisani su samo nekoliko dana nakon što je sada već bivši gradonačelnik Agim Veljiu postavljen za ministra unutrašnjih poslova.

Raspisivanju je ujedno prethodilo jučerašnje imenovanje novih članova Centralne izborne komisije. Ispred Srpske liste za člana CIK-a ponovo je izabran Nenad Rikalo protiv koga je na Kosovu aktuelna optužnica Specijalnog tužilaštva za krivično delo zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.