Tači posthumno odlikovao Fadilja Vokrija

Uručivanje medalje porodici Vokri, 3. jula u Prištini
Porodica Vokri i Tači

Predsednik Kosova Hašim Tači odlikovao je posthumno donedavnog predsednika Fudbalskog saveza Kosova i nekadašnjeg jugoslovenskog fudbalera, Fadilja Vokrija. Odlikovanje je uručeno za doprinos „promovisanju kosovskog sporta u svetu i učlanjenju u UEFA i FIFA“.

„Jubilarnu predsedničku medalju desetogodišnjice nezavisnosti“ primili su Vokrijeva supruga i dvojica Vokrijevih sinova, dodaju iz kosovskog predsedništva.

„Tamo gde je bio Fadilj, tu je bila slika Kosova,“ rekao je Tači i dodao da su, iako „ožalošćeni Fadiljovom smrću, ujedno i ponosni na njegovu istorijsku ulogu u promovisanju Kosova u svetu“.

Fadilj Vokri preminuo je 9. juna. Tokom njegovog mandata na čelu FSK-a, Kosovo je primljeno u UEFA i FIFA.

Sahranjen je na Kosovu uz najviše počasti. Ispratili su ga takođe najviši kosovski zvaničnici, ali i predstavnici sportskih organizacija kako kosovskih i srpskih, tako i međunarodnih.

Od Vokrija su se oprostili i njegov nekadašnji klub „Partizan“, kao i nekadašnji potpredsednik ovog kluba, sadašnji ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Srbije, Branko Ružić.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.