Tači platio preko pola miliona evra za sastanak sa Trampom

Izvor: Koha (Deo teksta je izvorno preveden sa albanskog)

Pet stotina sedamnaest hiljada, 198 evra i 56 centi iz državnog budžeta predsedništvo je u januaru moralo da plati američkoj lobističkoj kompaniji bliskoj predsedniku Donaldu Trampu.

U ugovoru sa kompanijom „Ballard Partners“ navodi se da je pola miliona izdvojeno za konsultantske usluge za potrebe Kancelarije Predsednika, prenosi KTV.

Pročitajte još:

Politico: Balard lično lobirao kod Trampa za Kosovo, zahtev da se sastane sa Tačijem

Ali Predsednik Kosova nije slučajno izabrao upravo ovu kompaniju.

S obzirom na bliskost lidera kompanije sa predsednikom Trampom, Tači je imao za cilj realizaciju sastanka sa američkim predsednikom.

Ovo je obelodanio lider kompanije, Brajan Balard.

Alociranje miliona evra od strane predsednika Tačija, a što je prvobitno urađeno za autobiografiju, smatra se zloupotrebom javnog novca u naporima za regulisanje njegovog imidža.

Predsednik Socijaldemokratske partije, Faton Topali, izjavio je da je Predsednik dosledno zloupotrebljavao javni novac.

Sa druge strane, poslanik Alternative, Iljir Deda, kaže da su sve stranke posumnjale u to kako se novac poreskih obveznika troši u ime lobiranja.

Ali očekuje se da sve ove sumnje dokaže parlamentarna komisija koju je formirala Skupština.

Očekuje se da će ova komisija početi sa radom i očekuje se da će da istraži sva dokumenta vlade i predsedništva i novac koji je utrošen.

Međutim, još nije jasno da li je Tramp prihvatio Tačijev zahtev.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.