Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Srbije sufinansira 18 medijskih projekata na KiM-u


Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Srbije donelo je rešenje o sufinansiranju 18 projekata elektronskih medija na Kosovu i Metohiji. Ovo ministarstvo raspodeliće ukupno 8.979.300 dinara.

Novčana sredstva su određena na osnovu ranije raspisanog konkursa za sufinansiranje projekata za proizvodnju medijskih sadržaja putem elektronskih medija, a koji doprinose „istinitom, nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju građana“ na KiM-u.

Listu sufinansiranih i pristiglih projekata pogledajte OVDE

Tokom trajanja konkursa, od 5. februara do 8. marta, podnešeno je 37 predloga projekata, od čega tri nisu ispunila uslove za učešće.

Tražena sredstva za 34 projekata iznosila su 27.194.850 dinara, dok je za konkurs u budžetu Republike Srbije opredeljeno 9.000.000,00 dinara.

Predlog raspodele sredstava donela je Komisija za ocenu podnetih projekata, a rešenje o raspodeli sredstava potpisao je ministar kulture i informisanja, Vladan Vukosavljević.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.