Tači o početku rada sudija i tužilaca na Severu: Uspostavili smo zakon na čitavoj teritoriji Kosova

"Integracijom sudija i tužilaca iz nevećinske zajednice u sudski i tužilački sistem Republike Kosovo, zatvorili smo veoma važnu etapu za našu zemlju – uspostavili smo zakon na čitavoj teritoriji i za sve građane Kosova," ovako je predsednik Kosova, Hašim Tači, komentarisao današnji, kako je naveo, zvanični početak rada "tužilaca i sudija Republike Kosovo iz nevećinskih zajednica" na Severu.

"Naša država jača na ustavnim principima inkluzivnosti, jednakosti i slobodi svakog pojedinca, gde svako može ostvariti i tražiti sreću, bez ikakvog ugrožavanja prava da budu deo našeg društva," napisao je Tači na svojoj Fejsbuk stranici.

"Afirmativnom akcijom", dodao je, "obezbedili smo da sudije i tužilaštva odražavaju etnički sastav".

Srpske sudije i administrativno osoblje od danas, po prvi put, rade u okviru kosovskog pravosudnog sistema. Oni su na svojim radnim mestima u zgradi Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici, u prostorijama ovog suda u zgradi Jugobanke u Južnoj Mitrovici, kao i u Osnovnom sudu u Prištini. Kosovsko osnovno tužilaštvo počelo je sa radom u Severnoj Mitrovici 30. oktobra. O tome čitajte u posebnim vestima:

Sud u Severnoj Mitrovici: Srpske sudije na radnim mestima, albanske kolege organizovano i pod pratnjom (VIDEO)

Srpske sudije i sudsko osoblje od danas na radnim mestima i u Osnovnom sudu u Prištini

Tužilaštvo na Severu počelo sa radom 
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.