Tači na ceremoniji u KBS-u :“Zahvalnost na ukazanom profesionalizmu kosovske vojske“

Foto: Koha
Foto: Koha

Kosovski predsednik Hašim Tači posetio je kasarnu u kojoj su smeštene Kosovske Bezbednosne snage „Adem Jašari“ u čast 12. godišnjice jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, odakle je rekao da je to „čast i privilegija“ koja je pred vojnicima. 

„I danas, kao i uvek, izražavamo zahvalnost svim svetskim demokratijama koje su podržavale Kosovo tokom i posle rata i koje danas doprinose celokupnom razvoju naše države“, rekao je Tači.

Tači, koji je i vrhovni komandant KBS, zahvalio se svojim pripadnicima na rezultatima koji su pokazani u kriznim situacijama u regionu i gde god su to zahtevali, prenosi Koha. 

„Vaša posvećenost i profesionalizam testirani su u nedavnom zemljotresu u Albaniji, baš kao i ranije tokom poplava, kada su građani bili u nevolji. Vaša profesionalnost je evidentna svuda na Kosovu. Vi ste nova vojska, ali moderna vojska“, rekao je predsednik Tači.

Koha: U kasarni KBS dve odvojene ceremonije – jedna za Osmani i Kurtija, druga za Tačija

Na Kosovu se obeležava 12 godina jednostrano proglašene nezavisnosti

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.