Tači i Veselji se nisu odazvali na poziv da ih u Hagu obiđe Aljbuljena Hadžiju

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog osim naslova koji je adaptiran; jučerašnje izdanje)

Ministarka pravde Aljbuljena Hadžiju (Albulena Haxhiu), koja je krajem marta otputovala u Hag, nije obišla sve pritvorenike u pritvorskom centru Specijalnog suda.

Bivši predsednik Hašim Tači i bivši predsednik Kadri Veselji nisu se odazvali pozivu ministarke Hadžiju.

Ministarka Hadžiju kazala je da Tači i Veselji nisu odbili njen poziv već se jednostavno nisu odazvali na njega, ističući da je njena obaveza bila da pozove sve.

Hadžiju je rekla da će se politički problemi sa Tačijem i Veseljijem nastaviti kada se vrate, ali ne sada u ovoj situaciji u kojoj se nalaze.

“Ne znam zašto se nisu sastali sa mnom. Osoblje unutra mi je reklo da nisu odbili poziv, samo se nisu odazvali pozivu. I dalje imam političkih problema sa njima, ali sa tim ću nastaviti kada se vrate, a ne sada u ovom stanju u kojem su i kroz koje prolaze kao država. Problemi se nastavljaju kada se vrate, sada nastavljamo sa PDK. Imam političke probleme sa njima, a ne ratne“, rekla je ona u Debati plus na RTV Dukađini.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.