Tači: Glavni osumnjičeni za ubistvo Olivera Ivanovića u Beogradu; Đurić: Mangupski način pokušaja da Srbiju navede da se brani od besmislenih optužbi

Tači Đurć

„Pozivam Hašima Tačija da domaćoj i međunarodnoj javnosti imenom i prezimenom kaže ko je ubica Olivera Ivanovića i za to ponudi čvrste dokaze, a ne lažne vesti i provokacije,“ poruka je direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, nakon današnje izjave kosovskog predsednika Hašima Tačija da se ubice nekadašnjeg lidera GI SDP nalaze u Beogradu.

Hašim Tači je tokom današnje godišnje konferencije govorio o dijalogu, pripajanju Preševa, Bujanovca i Medveđe Kosovu, Specijalnom sudu, ali i o ubistvu Olivera Ivanovića, rekavši: „Prema onome sa čime sam upoznat, istraga je u veoma važnoj fazi i glavni osumnjičeni su u Beogradu,“ rekao je Tači.

Naglasio je da upravo zbog toga preostaje saradnja i sa međunarodnim organima i sa Beogradom kako bi osumnjičeni bili uhapšeni za ubistvo.

On je ujedno ukazao i na to da Beograd treba da doprinese njihovom privođenju pravdi.

Ubrzo nakon izjave kosovskog predsednika usledio je i demantij direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, koji je naglasio da „on (Hašim Tači) dokaze za tvrdnju da se počinici tog ubistva nalaze u Beogradu – naravno nema, što ga nije sprečilo da na mangupski način pokuša da Srbiju navede da se brani od njegovih besmislenih optužbi“.

Đurić je i danas ponovio da Priština skoro godinu dana odbija da sarađuje u istrazi ubistva Olivera Ivanovića, i da je odbila da sa srpskim istražnim organima podeli informacije koje bi mogle da dovedu do rasvetljavanja tog zločina.

„Umesto toga, Priština ubistvo Olivera Ivanovića na najsramotniji način mesecima koristi u političko-propagandne svrhe u obračunu sa Srbima na Kosovu i Metohiji i Republikom Srbijom,“ dodao je Đurić.

Sve to, kako Đurić kaže, govori o činjenici da Prištini i Hašimu Tačiju nije i nikada nije ni bilo „iskreno stalo“ da nalogodavci i počinioci ubistva Olivera Ivanovića budu privedeni pravdi.

„A nečinjenjem i usmeravanjem istrage u pogrešnom smeru se zapravo potvrđuje da trag do krivaca vodi ka Prištini, a ne ka Beogradu,“ zaključio je Đurić.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.