Svi putevi u opštini Gračanica od jutros prohodni; Gračanka u stagnaciji dok Gračaničko jezero beleži porast

Svi putevi na teritoriji opštine Gračanica od jutros su prohodni, a ekipe Odeljenja za vanredne situacije su i dalje na terenu. Reka Gračanka je u stagnaciji i voda se većim delom povukla u svoje korito, dok Gračaničko jezero beleži porast, trenutna je situacija u opštini Gračanica, saopšteno je iz ove opštine.

"Svi putevi na teritoriji opštine Gračanica od jutros su prohodni iako su obilne kiše i povišeni vodostaji tokom vikenda naneli štetu pojedinim domaćinstvima na teritoriji opštine Gračanica. Ekipe Odeljenja za vanredne situacije su i dalje na terenu i prate situaciju iz minuta u minut. Jedna od najproblematičnijih intervencija bila je u Lapljem Selu gde se reka izlizla i poplavila domaćinstva na ulazu u ovo selo sa desne strane puta duž rečnog korita," navodi se na zvaničnoj Internet stranici ove opštine.

Iz ove opštine dodaju da su zajedno sa građanima postavljeni bedemi od džakova peska i da je vršeno crpljenje vode na nekoliko lokacija duž reke Gračanke, te i da će pripadnici Odeljenja za vanredne situacije ostati na terenu sve dok se situacija ne smiri, uprkos tome što je ona danas mnogo bolja, nego što je bila juče i tokom noći.

Kako je juče preneo RTV KIM, reka Gračanka je tokom vikenda poplavila na desetine dvorišta, kao i ulice i njive. Saobraćaj se nije odvijao ispod nadvožnjaka između Preoca i Lapljeg Sela, a loša situacija je bila i u selu Ugljaru, gde je nekoliko dvorišta na izlazu sela bilo poplavljeno, dok su na ulazu u Gračanicu pod vodom bile zasejane njive, te da su sve raspoložive ekipe za vanredne situacije na terenu i da prokopavaju kanale kojim bi voda oticala.

Gračanka je, međutim, probila nasip u blizini nalazišta Ulipijana, ali je situacija u tom delu bila pod kontrolom, dok je voda nadolazila na desetak najkritičnijih mesta, gde su i podignuti nasipi postavljanjem džakova sa peskom.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.