Svi opštinski odbori SNS na KiM za smenu Stefanovića sa stranačkih i državnih funkcija

nebojsa stefanovic
Nebojsa Stefanovic, Foto: Novosti

Svi opštinski odbori Srpske napredne stranke Kosova i Metohije u nedelju su održali sastanke na kojima je doneta jednoglasna odluka da se od rukovodećih organa stranke zahteva hitna smena Nebojše Stefanovića sa svih stranačkih i državnih funkcija, upravo su saopštili iz ovih odbora SNS .

Odbori sa Kosova i Metohije ocenjuju da time treba da se pošalje jasna poruka da je svaki član SNS „odgovoran za svoj rad i da niko nema prava da svojim nepočinstvima ugrožava ugled koji SNS ima zahvaljujući marljivom, odgovornom i posvećenom radu predsednika Aleksandra Vučića“.

Oni dalje u saopštenju navode da snaga  Srpske napredne stranke leži u snazi predsednika Aleksandra Vučića, a da ugrožavanje njegove bezbednosti i članova njegove porodice mora da bude prioritet u radu svih bezbednosnih instutucija u skladu sa zakonima Srbije.

„Nespremnost pojedinaca iz naših redova da stanu u odbranu pravde, istine ali i učine sve da zaštite predsednika naše zemlje govore u prilog činjenici da ti ljudi ne zaslužuju poverenje članova Srpske napredne stranke!“, poručili su OO SNS Kosova i Metohije.

Juče su opštinski odbori SNS Stari grad i Voždovac učinili isto. Više lokalnih odbora SNS izjašnjavalo se o poverenju Stefanoviću, a proces je u praksi započeo, nakon što je narodni poslanik iz redova SNS, Vladimir Đukanović, preko društvenih mreža pozvao na Stefanovićevu smenu.

U javnosti se već mesecima spekuliše o sukobima unutar SNS, pre svega na liniji Vučić – Stefanović. Više analitičara iznosi i ocenu da se zapravo radi o „tihom odlasku“ Stefanovića.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.