Na Merdaru i Rudnici sprečen pokušaj krijumčarenja robe vredne više od 100.000 evra

Srpski carinici su tokom protekle nedelje na kontrolnim punktovima Merdare i Rudnica u dva navrata sprečili krijumčarenje robe, čija ukupna vrednost premašuje 100.000 evra, saopštili su iz Uprave Carina.

Iz srpske carine navode da su robu zaplenili tokom kontrole kamiona čačanskih registarskih oznaka, koji je iz Nemačke ka Kosovo prevozio polovno kombi vozilo, a koji je bio pun neprijavljene robe.

Prilikom detaljnog pregleda tovarnog dela, kada je skinuta carinska plomba, 65-godišnji vozač je pokazao i fakture koje nisu bile evidentirane u tranzitnom dokumentu, što je ukazivalo na to, kako navode, da se u kamionu pored prijavljene, nalazi i neprijavljena roba.

Nakon što je vozilo dopraćeno do carinskog magacina u Gadžinom Hanu, detaljno pregledano i u njemu, pored prijavljenog kombija pronađena je i neprijavljena roba, vredna preko 46.000 evra.

Prijavljeni kombi zapravo je bio pun polovnih delova za automobile, skutera, bicikala, elektro-uređaja i aparata, a kako krijumčarena roba prelazi trećinu vrednosti vozila i kamion je zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom, te je vrednost ovog prekršaja uvećana na oko 108.000 evra, dodaju.

Rudnica: Pronađena tehnička roba vredna 3.000 evra

Sa druge strane, na kontrolnom punktu Rudnica carinici su u subotu, prilikom kontrole autobusa koji je saobraćao na relaciji Priština-Novi Pazar, u specijalno pregrađenim fabričkim šupljinama, pronašli sakrivenu tehničku robu, vrednu oko 3.000 evra.

U prostoru za prtljag, koji je bio pregrađen šperpločama, pronađene su nove potapajuće pumpe za vodu, aparati za zavarivanje, trimeri za travu i šišanje životinja, prskalice za zaprašivanje u poljoprivredi, sredstva za podmazivanje u auto industriji i razna druga roba, navodi se u saopštenju Uprave Carina.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.