SVETSKI DAN IZAZOVA 2015 u Kosovskoj Mitrovici: Vežbajmo zajedno!

I ove godine Kosovska Mitrovica, ali i svi gradovi sa Severa Kosova, uzeće učešće u tradicionalnom Svetskom danu izazova, sportsko međunarodno priznatoj manifestaciji.

U organizaciji Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge iz Kosovske Mitrovice i pod pokroviteljstvom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, realizaciju akcije koordinira TAFISA – Svetska asocijacija sporta za sve. 

Cilj akcije je animacija što većeg broja građana da učestvuju u rekreativnim aktivnostima sa sportskim i kulturnim sadržajima kroz igru, druženje i zabavu. Svetski dan izazova, osim rekreativnog ima  i takmičarski karakter.

Svaki grad učesnik dobija protivnika koji je po broju stanovnika približno srazmeran njemu. Najvažniji kriterijum prilikom odlučivanja o pobedniku je masovnost vežbača – učesnika. Pobeđuje grad koji izvede veći broj vežbača. Prisutni su upoznati sa imenima gradova protivnika, a to su: Leposavić – Bela Crkva/Čajetina, Zubin Potok – Soko Banja, Zvečan – Doljevac i Kosovska Mitrovica – Irig.

Za Dan Izazova je rezervisana poslednja sreda meseca maja – 27. maj 2015. godine. Zvanično otvaranje dana izazova u Kosovskoj Mitrovici počinje u 10 časova, na platou ispred Tehničke škole.

Redakcija KoSSeva se pridružuje akciji i poziva sve sugrađane da nam se pridruže. Učestvujte na Danu izazova 2015. Vežbajmo zajedno!

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.