Svetska bronza za karatistkinju iz Lapljeg Sela, za tekvondiste iz Šilova sedam medalja u Nišu

Protekli vikend bio je uspešan za mlade sportiste sa Kosova i Metohije. Karatistkinja iz Lapljeg Sela, Emilija Aksić, osvojila je bronzano odličje na Svetskom šampionatu za decu u Fudokan karateu, održanom u Rumuniji. Sedmoro tekvondista iz Šilova sa takmičenja u Nišu vratilo sa sedam odličja. 

Članica karate kluba "Senši" Emilija Aksić bronzu je osvojila kao deo Fudokan reprezentacije Srbije, koju je činilo više od 70 takmičara, javila je RTK2

Mališani tekvondo kluba "Ares" u Šilovu u Kosovsko pomoravlje doneli su tri zlata, jedno srebro i tri bronze, javila je RTV Puls.

Trener ovih mladih sportista, Petar Marković, zadovoljan je postignutim rezultatima. 

"Mi se mesecima pripremamo za svako takmičenje. Konkurencija je bila jaka, ali ovo takmičenje ima podsticajni karakter kako bi se deca motivisala," kaže za RTV Puls Marković.  

Među osvajačima medalja na takmičenju Liga grada Niša su i Tatjana Đorđević, Vanja Vasilev, Mateja Stanojković i Nađa Stanojković.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.