Svečlja ponovo na Severu, ovoga puta bio kod Vojnog remonta

Vest je ažurirana

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja, boravio je danas u severnom delu Mitrovice gde je obišao Vojni remont.

Poseta ovog zvaničnika iz Prištine nije bila najavljena.

Na pomenutoj lokaciji se zadržao kratko, te ga naša ekipa nije zatekla na licu mesta.

Ovog smo zvaničnika imali nameru da upitamo za razlog njegove posete na Severu danas, kao i da od njega zatražimo komentar na njegove sve češće posete Severu u prazničnim danima.

Ujedno, od njega smo imali nameru da zatražimo konkretne detalje o navodima SO Severna Mitrovica, da će se upravo na lokaciji koju je posetio graditi nova stanica policije.

Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Severna Mitrovica održanoj 29. decembra 2023. godine, mimo prvobitno najavljenog dnevnog reda, usvojena je odluka da se kosovskom MUP-u za operativne potrebe dodeli zemljište u sklopu Vojnog remonta u severnom delu Mitrovice. Naknadno nam je rečeno da će se tu izgraditi nova policijska stanica, jer je objekat koji se sada u te svrhe koristi u vlasništvu Trepče, te da policija mora da je napusti. Saznanja predsednika SO S.Mitrovica bila su tada da zgrade koje se trenutno u sklopu Vojnog remonta nalaze a koje rade po sistemu Republike Srbije, nisu obuhvaćene u planu za dodelu zemljišta.

Iz Kosovske policije regiona Sever, međutim, danas su u kasnim popodnevnim satima za KoSSev kazali da se na ovoj parceli neće graditi policijska stanica, već Regionalni centar za obuku vozača i izdavanje vozačkih dozvola.

Osim Mitrovice, Svećlja je danas obišao i prelaze Brnjak i Jarinje, potvrđeno je za KoSSev.

Svečlja je na Severu boravio i juče i to takođe u opštini Zubin Potok. Sa još dvojicom zvaničnika i u pratnji Kosovske policije, provozao se kvadovima planinskim predelima sela Brnjak.

Zapravo, ovaj je kosovski zvaničnik juče trebalo da poseti Medveđu, Preševo i Bujanovac, ali mu tu posetu, kako je kazao, u poslednjem trenutku srpske vlasti nisu odobrile.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.