Svećlja nakon izveštaja o pucanju na policiju: Kriminalne grupe žele da Sever bude zona bez zakona

FOTO: KoSSev

Još jedan incident na Severu naišao je na reakciju kosovskog ministra unutrašnjih poslova. Nakon što je Kosovska policija večeras saopštila da je pucano na njihovu patrolu, ovaj ministar je još jednom uperio prst ka, „kriminalnim grupama koje podržava Srbija“.

„Na patrolu Kosovske policije ponovo je pucano iz vatrenog oružja. Kriminalne grupe koje podržava Srbija imaju za cilj da stvore atmosferu straha i nesigurnosti ciljajući na policiju“, naveo je Svećlja.

On tvrdi i da zna koji je njihov „krajnji cilj“:

„Da Sever Kosova učine zonom bez zakona, pod kontrolom kriminala“.

Sa druge strane, siguran je da će „njihovi napori na kraju propasti“.

Podsetimo, Kosovska policija izvestila je večeras da je tokom dana pucano na policijsko vozilo koje je patroliralo na relaciji Banjska-Izvore iz vatrenog oružja, ali i da, osim materijalne štete, nije bilo povređenih.

Tvrde da su potom, na planinskom putu, 250 metara od incidenta, pronašli džip za koji se sumnja da je iz njega pucano, kao i tragove osumnjičenih koji su pobegli u nepoznatom pravcu. Oni se terete za – „Ubistvo u pokušaju“ i „Napad na službeno lice“.

Kako u saopštenju KP, tako i u Svećljinoj objavi na Tviteru izostali su ključni detalji, tj. šta se dogodilo od trenutka kada je iz vozila pucano, do pronalaska džipa, odnosno šta je policija radila u tom trenutku, da li su uzvratili vatru, krenuli u potragu i kako je došlo do toga da navodni napadači ostave auto.

Ubrzo nakon saopštenja Kosovske policije u medijima su se pojavili navodi, a potom je sa istim izašla i Kancelarija za KiM, o tome da je u Suvom Dolu kamenovano vozilo Srbina S. B.

On nije povređen, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta, saopštili su iz Kancelarije, navodeći da je S. B. napadnut samo zato što je Srbin.

KoSSev se povodom ovih navoda kasno večeras obratio Kosovskoj policiji, sa upitom o ovim navodima.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.