Ivanovićev bratanac: Sprega politike i kriminala koštala je Olivera života

Kao i u Kosovskoj Mitrovici gde su se juče održala dva pomena, tako i u Beogradu od ubistva Olivera Ivanovića, svake godine bude isto. Nalogodavci i izvršilac/oci nisu se još uvek suočili sa pravdom.

U jednoj šetnji od Andrićevog venca, sveće se pale u crkvi Sv. Marka – porodica, prijatelji, građani i opozicioni aktivisti i političari, a u drugoj državni vrh sa Ivanovićevom nevenčanom suprugom Milenom Popović i najmlađim sinom.

Početak jednog od događaja megafonom je ometao Simo Spasić iz Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa Kosova, uzvikujući sve vreme „Demokrate, zašto je ubijen Đinđić“.

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je novinarima da postoji čovek koji je organizovao hajku na Ivanovića, kao i snimanje spota i emitovanje na televiziji Pink, i istovremeno „zaštitio i obogatio ljude za koje je Ivanović više puta spominjao da mu ugrožavaju život“.

Ivanovićev bratanac, advokat Aleksandar Ivanović ocenio je da postoji opstrukcija u istrazi ubistva.
„U Beogradu se ne vodi istraga, ali se drže konferencije za novinare i unosi se konfuzija“, kazao je.
On je podsetio i da za četiri godine niko od članova Ivanovićeve porodice nije dobio priliku da se pojavi na Javnom servisu i govori o celom slučaju.
U stvaranju konfuzije, misli Ivanovićeva porodica, učestvuje i predsednik države izjavama da je Oliver ubijen oružjem kalibra 5,56 milimetara:

„Uprkos činjenici da je moj otac, Oliverov rođeni brat bio u bolnici gde je obavljena obdukcija i bio jedan od prvih ljudi sa kojim su lekari obavili razgovor i jedan od prvih koji je dobio informaciju da je korišćen devet milimetara kalibar“, rekao je Aleksandar Ivanović novinarima koji su pratili obeležavanje godišnjice.

Video izveštaj TV N1 pogledajte ovde

Pometnju, dodaje on, stvaraju i izjave o tome da su u danima pre ubistva kamere sa aerodroma u Tirani snimile „bezbednosno interesantne osobe“.

„Čak i da se u Tirani pojavio neko ko na grudima nosi natpis ‘ja sam pošao da ubijem nekoga’ to ne znači ništa dok ga ne dovedete u vezu sa događajem u Mitrovici i to je ključno pitanje“, kaže Ivanović.

Odnosno, ključni bi mogli biti snimci sa kamera u Severnoj Mitrovici, sa ulica kojima se Oliver kretao, kao i oni koji su planirali ubistvo. Tih snimaka, kaže Ivanović, nema.

Otkrivanja počinilaca nema jer to ne odgovara ni Beogradu ni Prištini, utisak je pojedinih opozicionih političara, koji su posle podnevne šetnje za Olivera zapalili sveće u Crkvi svetog Marka.

„Ti meci jesu ispaljeni u Kosovskoj Mitrovici, ali je gotovo nesumnjivo da su oni naručeni u Beogradu. Hajka na Olivera Ivanovića je započeta u Beogradu, počevši od ćutanja Aleksandra Vučiča u poslednjem razgovoru sa Ivanovićem nakon što su mu palili automobil, nakon što su ga napadali i nakon što su mu pretili“, kazao je predsednik PSG, Pavle Grbović.

O pomenu u Mitrovici čitajte u:

„Nerasvetljeno ubistvo Ivanovića sramota za Beograd, Prištinu i međunarodnu zajednicu“

Oliver Ivanović, hronologija događaja na četvorogodišnjicu ubistva

Snimak sa pomena u Hramu Sv. Save, gde je bio državni vrh uz najmlađeg sina Olivera Ivanovića i njegovu suprugu, pogledajte u:

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.