Suvi do: Pronađeni ostaci tela

Izvor: Kosovapress (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, jučerašnje izdanje) 

Ostaci tela pronađeni su tokom jučerašnjih iskopavanja u selu Suvi do u Mitrovici, koja su vršena u potrazi za ostacima tela nestalih lica u poslednjem ratu na Kosovu, kazao je za Kosovapress predsednik Udruženja nestalih u Mitrovici, Bajram Ćerkini.

Prema njegovim rečima, ostaci tela pronađeni su na četiri mesta, ali se ne zna da li pripadaju telima koja su ranije pronađena, ili su novi ostaci.  

"Tokom iskopavanja pronađeni su delovi tela na četiri različite lokacije na ovom mestu, ali nije poznato da li su to novi ostaci, ili pripadaju telima koja su ranije pronađena. Ovo je dodatna briga za članove porodice, jer nakon rezultata Instituta može da se dogodi da ponovo budu pozvani zbog novih ostataka tela koja su im već predata," rekao je Ćerkini.

On je rekao i da će ovo najbolje utvrditi sudska medicina. Prema njegovim rečima, zbog situacije na terenu, iskopavanja koja je trebalo da se završe u sredu, biće nastavljena i danas.

Na ovom mestu, nakon rata, vršena su iskopavanja tri puta i pronađena su 105 tela koja su identifikovana i predata porodicama, ali su postojale sumnje da ova lokacija nije dobro istražena. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.