Suspendovan zamenik komandanta policije u Z.Potoku

Policija Kosova suspendovala je zamenika komandanta policijske stanice u Zubinom Potoku zbog neodgovornosti u obezbeđivanju pritvorenika koji je u sredu uspeo da uz pomoć građana pobegne iz policijskog pritvora, saopštila je u četvrtak policija.
 
Kako je saopšteno iz Policije Kosova, u sredu posle podne jedna osoba je uhapšena zbog sumnje da je pretila i remetila red i mir.
 
Prilikom njegovog privođenja, u stanici u Zubinom Potoku je konstatovano da protiv njega postoji nalog za hapšenje iz 2012. godine zbog krivičnog dela protiv ličnosti koje su pod međunarodnom zaštitom i oštećenja pokretne imovine.
 
"Zbog neodgovornosti policijskih zvaničnika u obezbeđenju pritvorenika on je uspeo da pobegne kao rezultat pritiska osoba koje su se okupile pred policijskom stanicom i koje su tražili njegovo oslobađanje. Policija Kosova je aktivirala plan 'gvozdeni prsten' radi pronalaženja i hapšenja odbeglog", navodi se u saopštenju.
 
Policijski inspektorat Kosova vodi dalju istragu o slučaju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.