Suroi ministar spoljnih poslova ako Haradinaj formira vladu

Izvor: RTK2/Beta (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Funkciju ministra spoljnih poslova Kosova, ukoliko premijer postane Ramuš Haradinaj, obavljao bi publicista Veton Suroi, piše prištinska agencija Telegrafi, pozivajući se na svoje neimenovane izvore.

U koaliciji koja se na Kosovu naziva ”koalicijom inata”, u kojoj su Demokratski savez Kosova Isa Mustafe, Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja i Inicijativa za Kosovo Fatmira Ljimaja, a koju podržava i pokret Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, počeli su razgovori o konkretnim kadrovskim rešenjima.
 
Izbor Suroia za ministra spoljnih poslova po svemu sudeći ima podršku pokreta Samoopredelenje koja se približila Suroiu od vremena kada je portparol stranke Ora, koju je vodio Suroi, prešao u Samoopredeljenje.
 
”Vlada opozicione koalicije će oko sebe okupljati sve opozicionare, kako one koji su aktivni takođe i one koji su imali ili imaju još uvek na različite načine opozicionu ulogu. Imamo za cilj da stvorimo stabilan blok koji će onemogućiti Tačiju da dominira političkom scenom Kosova”, rekao je za Telegrafi izvor koji je deo opozicione koalicije.
 
Prema istom izvoru, Haradinaj će pozvati još neke publiciste da se pridruže vladi.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.