Sumnjiv ugovor kosovskog Telekoma vredan 450.000 evra, tri osobe uhapšene

Hapšenje
Ilustracija/Foto: GazetaExpress

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Osnovno tužilaštvo u Prištini saopštilo je da je pritvorilo tri osobe zbog sumnjivog ugovora vrednog 450.000 evra a koji je zaključen između Telekoma i ekonomskog operatera pod nazivom „Zone Mobile“.

Kako se navodi u saopštenju, nakon preduzimanja istražnih radnji u slučaju ugovora zaključenog između Telekoma i „Zone Mobile“, vrednog oko 450.000 evra, akcija je nastavljena po nalogu državnog tužioca u saradnji sa PAK-om i Direkcijom istrage protiv privrednog kriminala i korupcije.

„Tokom ove akcije izvršeni su pretresi kuća i prostorija u opštinama Priština, Peć i Prizren, gde su oduzeta razna dokumenta i dobra u vrednosti od oko 30.000 evra, a uhapšene tri osumnjičene osobe“, navodi se u saopštenju.

Lice čiji su inicijali F. A., vlasnik „Zone Moblie“ osumnjičenO je da je počiniLo krivično delo „Zloupotreba i prevara u javnim nabavkama“ i „Izbegavanje poreza“.

Drugi osumnjičeni sa inicijalima A. P. vlasnik Kompex-a, osumnjičen je da je počinio krivično delo „Lažni dokumenti u vezi sa porezom“, kao i drugi osumnjičeni sa inicijalima G. H. vlasnik kompanie Versacop, osumnjičen da je počinio krivična dela „Lažni dokumenti u vezi sa porezom“ i „Utaja poreza“.

„Osumnjičeni su odlukom državnog tužioca zadržani na 48 sati i protiv njih će u zakonskom roku biti podnet zahtev za pritvor pred nadležnim sudom“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kallxo.com je 30. marta izveštavao o hapšenju bivšeg direktora finansija i bivšeg direktora marketinga u Telekomu.

Tada su uhapšene ukupno četiri osobe čiji su inicijali T. M, A. O, K. M. i D. C.

Gore navedeni se sumnjiče da su u svojstvu službenih lica Telekoma, tokom sprovođenja ugovora u iznosu od 327.000 evra, zloupotrebili ovaj ugovor u ličnu korist.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.