Sukobi na sastanku CIK-a, Daka kaže da ova institucija nikada nije bila više politizovana

Sastanak CIK-a
Foto: Indeksonline

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Sukobi članova Centralne izborne komisije nisu izostali ni na današnjem sastanku.

Dok se raspravljalo o preporukama CRC-a, predstavnici Pokreta Samoopredeljenje i predstavnik manjina Rifat Krasnić sukobili su se na sastanku.

Krasnić je predstavniku LVV Alji Rami rekao da nije došao na sastanak da sluša njegova predavanja i da je završio fakultet, te da mu nisu potrebna.

„Završio sam fakultet, neću od vas da slušam predavanja“, rekao je Krasnić.

Na ovu izjavu reagovao je i Sami Kurteši iz LVV rekavši da ko ne želi da sluša može da izađe, ali je Krasnić uzvratio rekavši da CIK nije mesto za političke skupove.

„Ovo nije parlament ili skup za oglašavanje Samoopredeljenja. Mi ovde moramo da zaštitimo zakon. Nema potrebe vi da nam prodajete pamet, rekao je Krasnić.

Posle ovih sukoba reagovala je i predsedavajuća CIK-a Valjdete Daka, koja je rekla da CIK nikada nije bio više politizovan i da će, ako se ovo nastavi, napustiti sastanak.

„Svaki sastanak je mučenje, dosta, institucija CIK nikada nije bila više politizovana“, rekla je Daka.

U međuvremenu, Centralna izborna komisija na današnjem sastanku odobrila je listu kandidata za poslanike političkih subjekata.

Spisak je odobren, ne uključujući neverifikovane kandidate. Prostor za kandidate koji nisu verifikovani, zatamnjen je.

Povezan članak:

Predsedavajuća CIK-a: Mi ne sprovodimo anketePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.