Sudovi počinju sa radom, bez prisustva medija i javnosti

Osnovni sud u Prištini
FOTO: RTK2

Izvor: Klan Kosova (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim vremenske odrednice danas u ove nedelje; jučerašnje izdanje)

Sudsko veće Kosova saopštilo je da je na osnovu ukidanja mere ograničenja kretanja od strane kosovskog Ministarstva zdravlja i na osnovu preporuka Nacionalnog instituta za javno zdravlje, odlučilo da svi sudovi na Kosovu od ove nedelje počnu sa radom, ali bez prisustva medija i javnosti, primenjujući preporuke za mere protiv COVID – 19.

„Kompletna odluka biće objavljena čim bude bila spremna. Članovi SVK usvojili su nacrt predloga Plana za vanredne situacije za upravljanje krizama, a koji su pripremili Komisija za upravne sudove i Komisija za normativna pitanja, čija je svrha da obezbede nesmetano odvijanje rada u kosovskom pravosudnom sistemu, prilagođavanjem vanrednim okolnostima.

„Takođe, ovaj plan može poslužiti kao osnovni dokument za upravljanje krizama u budućnosti, uključujući ostale vanredne zdravstvene situacije, prirodne katastrofe ili okolnosti bezbednosnih pretnji“, dodaje se u saopštenju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.