Sud u Gnjilanu kaznio biciklistu jer ga je udario automobil

Osnovni sud u Gnjilanu kaznio je sa 150 evra Velimira Antića (60) iz sela Gornji Livoč, u opštini Gnjilane, zbog, kako piše u presudi, ugrožavanja javnog saobraćaja. Antić je proglašen krivim, iako je na njega, dok je pokušavao da pređe biciklom na drugu stranu puta, na izlasku iz grada prema Prištini, naleteo putnički automobil  krećući se, kako pokazuje uviđaj policije, mnogo većom brzinom od dozvoljene. 

Istom kaznom od 150 evra, osuđen je i vozač automobila Rešat Sejdiju (39) iz Gnjilana, čime je sud uvažio zahtev Osnovnog javnog tužilaštva u Gnjilanu da obojicu okrivljenih kazni, bez održavanja, kako piše u presudi sudske rasprave, odnosno glavnog pretresa. 

"Presuda obiluje netačnim navodima i tvrdnjama. U izveštaju policije piše i to da da vozilo ima švajcarske registarske tablice, dok u presudi suda se pominju sasvim druge – kosovske. Presuda je napisana na nerazumljivom srpskom jeziku i ne znam ko može da je rastumači," kaže sin oštećenog Bojan Antić i najavljuje da će ovu presudu uputiti Kancelariji Poverenika za jezike Kosova, uz žalbu sudu koji ju je doneo.

U obrazloženju presude, ima i drugih nelogičnosti. Piše da je Antić zadobio lake telesne povrede, iako  u u Urgnetnom centru u Nišu, gde je hitno prebačen, konstatovane teške telesne povrede – prelomljena četiri rebra, probijena plućna maramica uz obilna unutrašnja krvarenja.

Ovo nije prvi put da sud u Gnjilanu donosi kranje neuobičajene odluke u međuetničkim slučajevima. Nedavno je osudio staricu iz Paralova Persu Stojković na 50 evra novčane kazne ili tri dana zatvora, zbog remećenja javnog reda i mira, jer je isterala komšijsku stoku iz svoje bašte.

TV Puls
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.