Studenti u Prištini održali marš za bojkot srpskih proizvoda

bojkot srpskih proizvoda
FOTO: KoSSev

Izvor: Kallxo (Tekst je preveden sa albanskog; jučerašnje izdanje)

Desetine studenata Pedagoškog fakulteta u Prištini okupilo se juče u blizini objekta ovog fakulteta i mirnim maršom apelovalo na bojkot srpskih proizvoda.

Oni su te pozive preneli kroz razne transparente.

Ileza (Yllëza) Murtezi, student Pedagoškog fakulteta, rekla je da je svrha ovog marša da se narod upozna sa bojkotom srpskih proizvoda, „s obzirom na to kroz šta je Kosovo prošlo“.

„Naš cilj je da podignemo svest naših ljudi da bojkotuju proizvode Srbije, koja je ubila i masakrirala 1432 albanske dece“, rekla je ona.

Sličan poziv imala je i studentkinja Ljaurita (Laurita) Terpeza.

„Mi smo do sada rukama hranili svog neprijatelja. Pozivam sve Albance širom sveta da bojkotuju srpske proizvode“, rekla je ona.

Sulejman Neziri (Sylejman), vlasnik tržnog centra, koji ne prodaje srpske proizvode, odlučio je da se pridruži ovom maršu.

„Samo ako stanovništvo bojkotuje, onda ćemo mi ići dosta napred“, rekao je.

Ova šetnja nastavljena je trgom gde su se demonstranti zaustavili ispred Narodnog pozorišta.

„Tvoj trud i znoj ostavi na Kosovu, pomozite da Kosovo postane kakvo treba da bude. Borite se na svoj način! Bojkotujte srpske proizvode, ne finansirajte njihovu vojsku“, rekla je jedna od studentkinja.

Pored studenata, na ovom protestu je bio i univerzitetski profesor Nusret Plana (Pllana), koji je rekao da se solidariše sa ovom akcijom koju organizuju studenti.

„Solidarišem se sa zahtevom ovih studenata svaki put kada vidim da su njihovi zahtevi mirni i pravedni. Ova manifestacija ima svoju jedinu poruku, istorijsko nezaboravljanje i sećanje“, rekao je on.

Opširnije o bojkotu srpskih proizvoda pročitajte ovde:

 

U oba dela Mitrovice danas plakati na albanskom sa pozivom na bojkot srpske robe

 

„Besa Besi“: Kad snime dete za reklamu o trovanju srpskim proizvodimaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.