Studenti iz centralne Srbije zadržani na Jarinju dva sata

Pripadnici kosovske carine zaustavili su jutros na Jarinju autobus sa studentima iz centralne Srbije koji donose novogodišnje paketiće za decu na KiM-u. Ovi studenti su na prelazu zadržani oko dva sata, podvrdio je za KoSSev, član Studentskog parlamenta Prištinskog univerziteta u Kosovskoj Mitrovici Nemanja Biševac.

"Kosovski carinici saopštili su našim kolegama da na Kosovo mogu da unesu robu čija je vrednost do 170 evra zbog čega je njihov autobus bio zaustavljen na prelazu i čekao oko dva sata dozvolu da uđe na KiM, rekao je Biševac u kratkoj izjavi za KoSSev Biševac.

On je dodao da je kosovska carina zaustavila tridesetak studenata iz Novog sada, Beograda, Niša, Kragujevca i Novog Pazara.

Novogodišnji paketići biće danas uručeni deci sa smetnjama u razvoju u specijalnoj školi "Kosovski božur" u Kosovskoj Mitrovici, a sutra će biti podeljeni i deci u Goraždevcu, Velikoj Hoči, Osojanu i drugim srpskim sredinama u Metohiji.

Akciju prikupljanja novogodišnjih paketića pokrenula je humanitarna sekcija Pravnog fakulteta u Novom Sadu, a zatim su se akciji priključili studenti svih fakulteta Prištinskog univerziteta iz Kosovske Mitrovice i studenti pravnih fakulteta iz Beograda, Niša, Kragujevca i Novog Pazara.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.