Studenti Fakulteta umetnosti prikupili više od 90.000 za lečenje male Magdalene

Humanitarni koncert za Magdalenu Nedeljković
Foto: KoSSev

Više od 90.000 dinara prikupili su danas studenti Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici za lečenje male Magdalene koja boluje od tuberozne skleroze. Humanitarna akcija u sklopu koje su studenti prodavali svoja umetnička dela, pevali i svirali za okupljene, održana je na mitrovičkom šetalištu.

Mitrovičko štetalište u poslednjem periodu mesto je na kom se neretko okupljaju humani ljudi kako bi pomogli svojim malim sugrađanima da ozdrave.

Seriji humanitarnih akcija održanih na ovom šetalištu danas su se pridružili i studenti Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici.

Oni su u podne organizovali koncert i prodavali izložbene likovne radove kako bi prikupili novac za malu Magdalenu iz Kosovske Mitrovice koja boluje od tuberozne skleroze.

Prisutni su danas mogli da čuju bogat muzički repertoar koji su pripremili studenti sa ovog fakulteta. Bila je postavljena i kutija, te su građani, osim kupovinom radova, mogli i direktno da doniraju novac.

Nakon završenog brojanja, konačna računica prikupljenog novca je 94.600 dinara i on je već uplaćen na račun humanitarne organizacije „Budi human – za Magdalenu“ potvrdili su za naš portal studenti sa ovog fakulteta.

Za lečenje male Magdalene u Hjustonu u SAD-u potrebno je oko 250.000 evra, plus dodatni troškovi.

Svoju akciju za ovu devojčicu pokrenula je i fondacija Budi Human. Svi koji žele da pomognu to mogu da urade ovde.

Sa humanitarnim akcijama za lečenje male Magdalene nastavlja se već sutra.

Akcija se održava u periodu od 9 do 13 časa, na platou ispred Opštine Leposavić, u organizaciji lokalnog saveta omladinskog delovanja Leposavić i volontera Crvenog krsta.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.