Studenti Fakulteta umetnosti pred mitrovičkom publikom u predstavi "Život moj"

Studenti treće godine Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini večeras u Kosovskoj Mitrovici igraju predstavu "Život moj". Predstava je autorski rad ovih studenata koji su imali zadatak da pronađu autentičnog čoveka ("model iz života") i da, susrećući se sa njim, kroz razgovor – dođu do tema koje će obrađivati. 

Studenti su se za predstavu pripremali, snimajući intervjue koje su vodili sa modelima, a koji su im kasnije služili kao polazište i inspiracija za kreiranje uloge koju će tumačiti.

A kako se zadatak ne bi sveo na imitaciju, studenti su nadograđivali svoje likove različitim metodama, te je konačan oblik "modela iz života" rezultat kombinacije dokumentarnog i nadograđenog (izmaštanog) materijala.

Materijal koji je uobličen u monološka kazivanja rezultat je višemesečnog istraživačko-umetničkog procesa studenata.

Premijerno izvođenje ove sedamdesetominutne predstave bilo je u januaru, u Domu kulture "Studentski grad", u Beogradu. 

Od tada predstava gostuje u, kako ističu sa Fakulteta umetnosti – u onim gradovima i na onim scenama gde se, pre svega, prepozna potreba da se publika kroz zanimlјiv sadržaj upozna sa novim imenima naše pozorišne scene. "Život moj" do sada je imao desetak repriza.

Predstava počinje u 20 časova u amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka. Glumci su studenti u klasi profesora Aleksandra Đinđića i asistentkinje Borjanke Ljumović. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.