Stojaković: Zlatibor je najpopularniji među novogodišnjim aranžmanima

Stojaković
FOTO: Radio Mitrovica Sever

Tradicionalno na kraju kalendarske godine osim sumiranja postignutih rezultata u različitim oblastima društvenog života, organizovanja novogodišnjih prijema, humanitarnih akcija, pomaganja i darivanja najmlađih, razmišljamo i o dočeku nove godine. Ona se poslednjih godina dočekuje na malo drugačiji način, uglavnom zbog epidemiološke situacije u zemlji ali i u svetu.

„Kolektivne proslave su postale popularnije, ali i putovanja“, rekao je vlasnik turističke agencije „Holidej plus“ u Kosovskoj Mitrovici, Nenad Stojaković.

„Interesovanje za novogodišnje turističke aranžmane je daleko manje nego ranijih godina, ali u poređenju sa prošlom situacija je nešto bolja“, rekao je Stojaković koji se trenutno, kao vodič jedne grupe turista iz Kosovske Mitrovice nalazi na Ohridu gde provodi novogodišnje praznike.

Upitan koji su aranžmani bili najpopularniji u vreme praznika odgovorio je da su to uglavnom zimski turistički centri u Srbiji i regionu , ali nije izostalo interesovanje ni za najlepše banje i jezera Srbije. Manji broj se odlučio da Novu godinu provede i na crnogorskom primorju.

„Ubedljivo prednjači, planinska lepotica Zlatibor. Tu smo prodali najviše novogodišnjih aranžmana, pa zatim Kopaonik, Ohrid, Jahorina, Vrnjačka banja…“, kaže Stojaković.

Dodao je da su cene u ovom periodu više, ali mogućnost plaćanja preko sindikalnih organizacija i na odloženo putem čekova i kartica, koje omogućavaju, povećava interesovanje turista.

Navika mnogih naših sugrađana su putovanja van Kosovske Mitrovice, ali velika većina će za vreme praznika ostati kod kuće u krugu svoje porodice. Milenu Jovanović ekipa radija Kosovska Mitrovica zatekla je u prodavnici dečijih igračaka. Kaže da je to mesto koje najčešće posećuje sa svojom decom, pred Novu godinu.

„Volim da obradujem decu, to je njihova sreća i vreme kada smo zajedno i radujemo se poklonima. Cene su mnogo više nego prošle godine , zato biram ono što je praktično, u skladu sa njihovim uzrastom. Imam dečake od četiri i dve godine. Napravićemo neko iznenađenje, iako su u vrtiću već dobili poklon od deda Mraza“, kaže Milena.

Građani Kosovske Mitrovice i ove godine zbog mera i policijskog časa koji je na snazi, bez organizovanog dočeka Novu godinu su proveli u krugu svojih porodica. Mnogi se pripremaju da otputuju u druge gradove Srbije, ili ukoliko za to imaju novca priuštiće sebi neki od atraktivnih novogodišnjih aranžmana.

Radio Mitrovica Sever

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.