Stefanović: uhapšena četiri osumnjičena za napad na Albance u Novom Sadu

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije, Nebojša Stefanović, potvrdio je jutros za Tanjug da su napadači na dvojicu mladića albanske nacionalnosti identifikovani i uhapšeni. Četvoricu osumnjičenih da su u nedelju ujutru pretukli dvojicu mladića u Futoškoj ulici u Novom Sadu uhapsili su pripadnici MUP-a u ovom gradu.

Ministar Stefanović objasnio je da je pronađena i odeća koju su napadači nosili tokom napada na mladiće što je, kako kaže, „važno za nastavak istrage“. Za sada, istraga ne ukazuje na to da je napad bio etnički motivisan.

„Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu rasvetlili su napad na dvojicu mladića albanske nacionalnosti koji su pretučeni u Futoškoj ulici. Policija je uhapsila četiri osobe koje se sumnjiče za ovo krivično delo i posle višečasovne intenzivne istrage identifikovala sve napadače koji su pretukli ovu dvojicu mladića. Takođe, pronađena je i odeća koju su nosili u nedelju ujutru prilikom napada što je važno za nastavak istrage. Iako iz razgovora sa osumnjičenima, ali i jednog od oštećenih, dosadašnja istraga ukazuje da ovaj incident nije podstreknut na nacionalnoj osnovi. Policija će ispitati sve navode veoma detaljno i doći do potpune istine,“ rekao je ministar Stefanović za Tanjug.

Povezani članci:

Dva Albanca pretučena u Novom Sadu, jedan životno ugrožen

Pretučeni albanski mladić van životne opasnosti

Iz Prizrena u Novi Sad po nadu u posao, sačekale ga batine

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.