Stanovnici Vuče bore se za put već više godina

Piše: Jelena Rakićević

U višegodišnjoj borbi sa vlastima opštine Leposavić za izgradnju puta u Vuči, sve što je urađeno vidi se na priloženim fotografijama. Na njima se vidi jedan deo puta, čija je dužina 1.5 km. Ceo put je u lošem stanju, a ima i gorih deonica od onih na fotografijima. Mi, stanovnici Vuče, primorani smo na to da se obratimo medijima, jer u opštini ne žele čak ni da nas prime kao stranku, a ne da nas saslušaju, ili reše naš problem.

Predali smo molbe, peticije. Prilažem fotografiju peticije iz 2013., ima i onih novijeg datuma. Sve uzalud. Više puta smo razgovarali sa odbornikom iz sela, gospodinom Draganom Milosavljevićem i funkcionerom opštine, gospodinom Todićem. Pred predsedničke izbore održan je sastanak sa Todićem u Vuči o, između ostalog, i izgradnji puta, tokom kojeg je rečeno da će biti asfaltiran do kraja proleća.

Bezuspešno smo pokušavali da dođemo do predsednika Dragana Jablanovića koji u više navrata nije hteo da nas primi – svake nedelje je neko od stanovnika našeg sela odlazio do njega, pokušavajući da se sastane sa njim, ali bi svaki put bio vraćen.

Gospodina Jablanovića viđamo u Sočanici i uvek nam kaže 'biće put, ušao je u projekat'. Komšija je ponudio da ga svojim kolima odveze samo da vidi gde smo mi primorani svakodnevno da prolazimo.

Postavljaju se mnoga pitanja – kad kiša napravi ovo što se vidi na fotografiji – šta će se dogoditi i kako će put izgledati kada bude pao sneg; kako MI, stanovnici Vuče – da odemo po hleb, na posao; kako stari da odu do lekara; kako deca u školu?

Pišem o ovoj našoj situaciji u kojoj se, na žalost, nalazimo, nadajući se da će neko ovo i da pročita.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Potpisnica ovog teksta je stanovnica Vuče, Jelena Rakićević) 


Naglašavamo da autori tekstova preuzimaju isključivu odgovornost za istinitost svojih navoda, te da pisma naših čitalaca ne odražavaju nužno stav KoSSeva, niti je KoSSev autor informacija u ovoj rubrici. Da bi se informacija koju želite da podelite sa javnošću objavila na KoSSevu, u okviru rubrike "Građani pišu", potrebno je da se potpišete punim imenom i prezimenom, uz osnovnu informaciju o sebi, a da redakciji potvrdite svoj identitet i potpišete izjavu da se tekst objavljuje na osnovu vaše saglasnosti. Istovremeno skrećemo pažnju da informacije koje budete izneli moraju da budu potkrepljene argumentima, da jezik kojim budete pisali ne sme da sadrži govor mržnje, diskriminacije, omalovažavanje po bilo kojoj osnovi. Kao redakcija zadržavamo pravo da tekstove lektorišemo, da umesto punih imena, ukoliko se spominju u tekstu, možemo da objavimo inicijale istih, da tekst ne objavimo ukoliko utvrdimo da je neautentičan, propagandistički, zlonameran ili nije od javnog značaja.


 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.