Stanković podneo ostavku, obratiće se sudu povodom audio zapisa na društvenim mrežama

Boban Stanković, SLS
Foto: Gračanica online

Sada već bivši predsednik Privremenog organa Kosovo Polje, Boban Stanković, dao je ostavku na funkciju.

Nakon više nezvaničnih informacija na društvenim mrežama, vest je za KoSSev danas potvrdio i sam Stanković.

„Kao što sam rekao i za još jedan medij sinoć, ostavku dajem iz ličnih razloga“, kazao je u telefonskom razgovoru za naš portal.

Na društvenim mrežama juče se pojavio audio snimak u kojem se navodno Stanković pogrdnim rečima izražava o predsedniku i premijerki Srbije.

Stanković danas nije želeo da potvrdi autentičnost snimka za KoSSev, ponavljajući da nema šta „za sada“ više da kaže, osim da je podneo ostavku i da će se obratiti sudu.

„Ne bih da sada komentarišem o tome, ja ću to sada da dam na sud, pa će sud da se bavi  time. Ne želim sada da komentarišem, biće vremena, javiću se ja vama kada budem imao šta da kažem“, dodao je.

Boban Stanković inače dugogodišnji član SLS-a, razrešen je sa svih funkcija u toj stranci početkom 2020. godine, a zbog, kako je tada saopšteno, delovanja protiv Samostalne liberalne stranke.

Neposredno nakon toga, postao je član Srpske napredne stranke, kako je tada javio RTV Kim.

On je početkom ove godine, imenovan je odlukom Vlade Srbije za člana, pa potom i predsednika Privremenog organa Opštine Kosovo Polje.

Dok je još uvek bio član SLS-a, Stankovića je, kao i druge članove ove stranke, a prema njihovim navodima, BIA početkom 2019. godine zadržavala na Merdaru i ispitivala, što je SLS protumačio kao vid pritiska.

Stanković je u nekadašnjoj vladi Hašima Tačija, vršio funkciju ministra za zajednice i povratak, kao i zamenika ministra rada i socijalnog staranja u vladi Ise Mustafe.

I kada je napuštao ministarsku funkciju 2008. godine, takođe je naveo „lične motive“ kao razlog, a što je i sama kosovska vlada potvrdila. Ostavku je dao nakon serije tekstova u kosovskim medijima o zloupotrebi tadašnje funkcije.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.