Srpski povratnici u Brestoviku posle dva dana dobili vodu

CEV voda, Brestovik
FOTO: Radio Goraždevac

Vest je ažurirana

19:40 – U međuvremenu, kako javlja Radio Goraždevac, povratničke porodice u Brestoviku dobile su vodu danas kasno popodne, i to nakon što je vlasnik jedne od lokalnih farmi angažovao majstore da poprave kvar, potvrdila je za ovaj radio Slađana Miletić iz Brestovika

Nepoznate osobe presekle su protekle noći u selu Brestovik kod Peći vodovodnu cev koja napaja donji deo sela gde živi petnaest srpskih povratničkih porodica. Cev je oštećena tako da je brza sanacija nemoguća.

Slađana Miletić, koja u ovom selu živi sa suprugom i četvoro dece izjavila je za Radio Goraždevac da su o ovom slučaju obavestili policiju, lokalne vlasti, KFOR, OEBS i UN.

Miletić je izrazila sumnju da su cev presekle lokalne albanske kompanije koje sa još nekoliko kuća u gornjem delu Brestovika imaju vodu.

Kao razlog za takve sumnje navodi to što je sa njihove strane prekinute cevi postavljen čep.

„Imamo veliki broj grla stoke i domaćinstvo koje ne može da funkcioniše bez vode. Očekujemo od nadležnih da reše ovaj veliki problem za sve nas koji živimo preko reke“, izjavila je Miletić za Radio Goraždevac.

Vodovod u selu Brestovik izgradila je međunarodna organizacija Mercy Corps u saradnji sa opštinom Peć. Ovo nije prvi slučaj da povratnici u Brestoviku imaju problem sa vodosnabdevanjem.

Prve porodice vratile su se u povratničko selo još septembra meseca 2004. godine. Tamo trenutno živi dvadeset porodica koje uglavnom žive od socijalne pomoći i poljoprivrede.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.